Stoppen met roken

Gestopt met roken

Beste lezers,

In het rustige dorpje Woudenberg heb ik een belangrijke transformatie doorgemaakt. Op een koude dag in januari, specifiek op 24 januari 2024, nam ik een moedige beslissing die mijn leven voorgoed zou veranderen: ik besloot om voorgoed te stoppen met roken, met de steun van de online stoppen-met-roken cursus, ikstopermee.nl.

De weg naar stoppen met roken was voor mij geen gemakkelijke. Ik had al vele pogingen ondernomen om van mijn rookverslaving af te komen, maar zonder blijvend succes. Echter, deze keer voelde het anders. Met de hulp van ikstopermee.nu vond ik de juiste begeleiding en ondersteuning die ik nodig had. De cursus bood mij niet alleen praktische tips en strategieën, maar ook een gemeenschap van gelijkgestemden die elkaar steunden in de uitdaging om te stoppen met roken.

Ik herinner me nog goed de eerste dagen na mijn beslissing. Het was zwaar, met intense verlangens naar een sigaret en momenten van twijfel. Maar ik hield vol. Elke dag was een overwinning, een stap dichter bij mijn doel om rookvrij te worden. En langzaam maar zeker begon ik veranderingen te voelen, niet alleen in mijn lichaam, maar ook in mijn geest.

Een van de meest opvallende veranderingen was het verminderen van mijn afhankelijkheid van mijn astmamedicatie. Als astmapatiënt had ik altijd mijn inhalator bij de hand moeten hebben, vooral op momenten waarop mijn rookgewoonte mijn ademhaling verergerde. Maar naarmate de dagen zonder sigaretten verstreken, merkte ik dat ik steeds minder afhankelijk werd van mijn medicatie. Het was alsof mijn longen eindelijk begonnen te herstellen van jarenlange schade veroorzaakt door roken.

Maar de positieve veranderingen beperkten zich niet alleen tot mijn fysieke gezondheid. Ik voelde me ook mentaal sterker en veerkrachtiger. Het gevoel van trots en voldoening dat ik ervoer elke keer dat ik een sigaret vermeed, gaf mij een hernieuwd gevoel van zelfvertrouwen en wilskracht.

Nu, maanden later, kijk ik terug op mijn reis naar een rookvrij leven met dankbaarheid en trots. Mijn verhaal dient als inspiratie voor anderen die worstelen met een soortgelijke verslaving. Ik weet uit eigen ervaring dat met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning, elk obstakel overwonnen kan worden. En ik moedig anderen aan om dezelfde weg te volgen naar een gezonder, gelukkiger leven zonder rook.

Met vriendelijke groet,

Rik van der Wind